TEATRE CALDERÓN / AJUNTAMENT D'ALCOI

imagen_teatreEl dia 2 de desembre de 1902 es va inaugurar el teatre del Cercle Catòlic d’Obrers, amb la posada en escena de la sarsuela ‘La tempestad’. Mesos més tard el teatre del Cercle Catòlic d’Obrers va passar a anomenar-se Teatre Calderón. Ara, amb més d’un segle a les seues esquenes ha sigut un dels focus de l’art, la cultura i l’oci de la ciutat d’Alcoi. En pocs anys es va convertir en el principal teatre de la ciutat per les seues majors condicions tant en espai escènic com en nombre d’espectadors.

El Teatre Calderón ha patit al llarg de la seua història dues remodelacions d’importància. Una ocorreguda l’any 1944 com a conseqüència directa de l’auge que va cobrar el cinema, i consistint en l’elevació del sostre, la supressió dels cavallets, substitució de tota la instal·lació elèctrica, incorporació d’un sistema de calefacció per aire calent, ampliació del pati de butaques i substitució dels seients, millores en el vestíbul i en el saló de fumar, i una nova decoració integra.

L’altra gran remodelació fou la realitzada, ja en el segle XXI, per l’Ajuntament d’Alcoi, qui ara és el propietari i promotor del teatre i la seua programació. Aquesta nova infraestructura, tal i com la coneixem en aquests moments, va ser inaugurada al març de 2007. Així, actualment ja presenta totes les comoditats i serveis d’un teatre de gran format, amb set-centes cinquanta butaques d’aforament, un gran escenari i un fossat per a vuitanta músics, a més de tota la tecnologia més actual. Tot un referent cultural per a Alcoi, les comarques i tot el País Valencià.

Actualment la seua gestió corre a càrrec -mitjançant una concessió pública de l’Ajuntament- de la UTE formada per les empreses Caps, Obremo i Extinval. Rafa Jordán i Pla és el director del Calderón i el coordinador d’un gran equip de professionals que treballen per fer encara més duradora i reeixida la història d’aquest Teatre Calderón d’Alcoi.

 

CARTA DE SERVEIS 2017 DEL TEATRE CALDERÓN


 
 
 

EMPRESA AMB EL SEGELL DE COMPROMÍS DE QUALITAT TURÍSTICA

 
 
Logo-sicted-transparente
 
 
 

EMPRESA ‘AMIGA’ D’ESCOLA VALENCIANA

 
 
advertising-s1