‘Julio César’ i ‘Luces de Bohemia’, avanç de luxe per al 2014

El Teatre Calderón d’Alcoi i l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi treballa a hores d’ara en la configuració de la nova temporada 2014. Música, dansa i molt de teatre ens esperen el pròxim any. Sense oblidar les aportacions que sempre fan les entitats i associacions locals.

De fet, ja es coneixen dos dels plats forts per començar la pròxima temporada. Estem parlant de l’obra ‘Julio César’ de Shakespeare i de ‘Luces de Bohemia’, la qual -recordem- va haver de ser ajornada per al mes de febrer per la malaltia d’un dels actors.

Amb un repartiment de luxe (Mario Gas, Sergio Peris-Mencheta, Tristán Ulloa, José Lluís Alcobendas, Agus Ruíz, Pau Cólera, Carlos Martos i Pedro Chamizo), ‘Julio César’ se’ns presenta com una de les cites que no es podem perdre dins de la programació del Teatre Calderón. Arribarà el pròxim 17 de gener. Amb text de Shakespeare i direcció de Paco Azorín, les paraules prenen especial protagonisme amb la seua força poètica i evocadora, amb la seua capacitat provocadora. Una manipulació, la verbal, que quasi sempre està al servei de qui ostenta el poder, i que quasi mai està al servei del poble, és a dir, de nosaltres.

Ja en febrer, concretament el dia 7, serà el torn d’altre clàssic com és ‘Luces de Bohemia’, una producció de Teatro del Temple. Personatges difícils i situacions grotesques se succeeixen al llarg dels dos dies de ‘Luces de Bohemia’, dos dies en els quals el poeta cec Max Estrella, juntament amb el seu amic Latino i la resta de personatges nocturns, donen tombs per la Madrid més sòrdida.

En definitiva, un avançament de luxe del primer tram de programació al Calderón entre els mesos de gener i març, que es completa amb el Concert d’Any Nou dels Amics de la Música i un nou muntatge del Ballet Inma Cortés. Tot açò a l’espera de desvelar la resta que, des d’ací, ja us podem garantir que serà igualment interessant.