Música, dansa i teatre comparteixen protagonisme al Calderón

Aquest divendres s’ha presentat ofcialment un primer esbós de la programació que ocuparà el Teatre Calderón d’Alcoi els pròxims tres mesos, així com un mínim avanç d’abril i maig. Ha estat Paco Agulló, regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi, l’encarregat d’oferir a la premsa els primers detalls de les activitats què farciran de contingut la sala cultural més gran de la ciutat d’Alcoi.

Com ve sent habitual, les entitats i associacions locals tindran de nou un pes fonamental dins d’aquesta programació, compartint cartell amb companyies professionals de teatre i dansa així com amb cantautors i grups musicals de, fns i tot, renom internacional.

Al voltant de 20 activitats hi ha programades al Teatre Calderón entre els mesos de gener, febrer i març, arrancant aquest mateix cap de setmana amb el Ballet Inma Cortés -dissabte 11- i la Gala de la Dependència -diumenge 12.

El pròxim 17 de gener arribarà un dels plats més forts d’aquest trimestre, almenys pel que fa a la programació teatral. Es tracta de l’obra ‘Julio César’, un clàssic de William Shakespeare revintentat i adaptat per actors de talla de Mario Gas, Sergio Peris- Mencheta, Tristán Ulloa, entre altres igualment destacats.

Però la qualitat i diversitat tornarà a ser una constant de la programació del Teatre Calderón d’Alcoi. Així, passaran per la sala alcoiana la cantant de famenc Montse Cortés (25 de gener), la companyia Ananda Dansa amb el seu ‘Peter Pan’ (1 de febrer), rebrem de nou la visita de Teatro del Temple amb el clàssic ‘Luces de Bohemia’ (7 de febrer), Bambalina Teatre ens presentarà ‘Petit Pierre’ amb Adriana Ozores i Jaume Policarpo (1 de març), i riurem amb els monòlges de Toni Moog i Tomás García de Gauthier Comedy (18 de març). De nou comptarem amb l’estreta col·laboració de l’Associació d’Amics de la Música d’Alcoi, qui ens portaran l’òpera ‘Las Bodas de Fígaro’ (9 de febrer) i la sarsuela ‘Katiuska’ (21 de març).

Però a més, i com no podia ser d’altra manera, les entitats musicals de la ciutat cobraran especial protagonisme, amb els concerts de la Unió Musical dins del concurs de Composició de l’ASJ (19 de gener), la Corporació Musical Primitiva amb ‘Desastres de la Guerra’ (15 de febrer), l’Orquestra Simfònica Alcoiana (22 de febrer), i la Societat Musical Nova amb ‘Al Compàs de la Música Espanyola’ (9 de març).

Com a novetat, i com destacava el regidor Paco Agulló en roda de premsa, val a nomenar l’inici de la col·laboració amb el festival Barnasants de música d’autor. Fruit d’aquesta col·laboració arribarà el pròxim 16 de març a la nostra ciutat el cantautor català Pi de la Serra, un referent de la Nova Cançó, presentant el seu ‘Quicolabora‘. Però també tindrem altres opcions musical com ara ‘El Mago de Oz’ (22 de març) o ‘La Década Prodigiosa’ (28 de març).

S’ha aproftat l’ocasió per avançar algunes de les cites més importants dels mesos d’abril i maig. Algunes d’elles estan relacionades amb la Mostra de Teatre d’Alcoi com és el cas de les obres ‘Conversaciones con mamá’ (amb Juan Echanove i María Galiana) i ‘Un aire de família’, dirigida per l’alcoià Pau Durà.

Però trobem altra cita especialment destacada com és el concert de l’uruguaià Jorge Drexler, qui després de més de tres anys torna a la càrrega amb un nou disc. Val a dir que el concert d’Alcoi, programat per al 30 d’abril, serà l’únic que oferirà a tot el País Valencià. En uns dies es posaran a la venda les entrades per al gros dels espectacles a la web www.InstanTicket.es, i també es podran comprar a la taquilla del Teatre Calderón i del centre cultural, en l’horari habitual. Cal destacar que el compromís de l’Ajuntament d’Alcoi amb la cultura i amb mantenir una programació de qualitat es torna a refectir en els preus fxats per a tots els espectacles, molt per davall dels què podrem trobar a altres sales de l’Estat.