Comença la XXV Mostra de Teatre d’Alcoi amb 25 funcions i un sentit homenatge a la ciutat

Aquest cap de setmana comença la Mostra de Teatre d’Alcoi amb dues funcions programades, una d’elles amb clar toc alcoià, un fet amb què l’organització vol homenatjar la ciutat i els seus veïns després de 25 anys de trajectòria.

Després, entre dilluns i fins a divendres 5 de juny, els sis escenaris de la Mostra estaran inundats de teatre, circ, titelles, música i dansa.

Com déiem, per al cap de semana hi ha dues funcions. La primera serà aquest dissabte 30 de maig a les 19 hores al Teatre Calderón amb la companyia Trencadís Produccions (Tavernes de la Valldigna) que posa en escena l’obra ‘Aladín, un musical genial’.

Diumenge serà el torn de l’agrupació local Faula Teatre, els qui interpreten ‘Les Històries de la Senyoreta Cullereta’, també a les 19 hores al Calderón. Recordem que Faula Teatre és una companyia considerada de teatre d’inclusió social dirigida per Paco Valls i que compleix una impressionant tasca social, des fa gairebé 30 anys, amb persones amb diferents graus de discapacitat funcional.

Enguany, la Mostra fa 25 anys, i per això han quadrat 25 espectacles repartits en 7 dies. La Fira d’Arts Escèniques -pensada per a la visualització de propostes artístiques per a programadors i companyies però també com a laboratori d’estrena de funcions amb l’exigent públic d’Alcoi com a jurat- amplia el nombre de dies i segueix apostant per fomentar el teatre entre els joves i xiquets.

Les característiques fonamentals d’aquesta edició es completen amb l’elevada presència alcoiana amb companyies, actors, escriptors i directors; els preus populars i les funcions de gran format com ara la de La Fura dels Baus, Joglars o el Ballet de Dansa de la Generalitat. Cloenda de molts quirats amb José Sacristán (Bravo Teatro i l’obra ‘Caminando con Antonio Machado’).

7 dies, 25 funcions, 5 espais tancats més la plaça de Dins… tot està preparat per a viure la Mostra del 25é aniversari.