El Calderón torna a ser referent amb una programació repleta de qualitat

El Teatre Calderón d’Alcoi encara el mes de setembre amb una nova programació per a la tardor i part de l’hivern. Després d’uns intensos mesos d’estiu posant apunt i revisant el manteniment tècnic i escènic de l’espai, el Teatre Calderón obrirà de nou les portes al públic general el pròxim 14 de setembre. I ho fa repetint la fórmula engegada la temporada anterior, amb un espectale de presentació. Una festa del teatre, amb entrada gratuïta i amb una proposta per a tots els públics com és ‘El Soldadito de Plomo’, teatre negre i d’objectes amb la companyia IRÚ Teatro.

Com va sent habitual, els darrers anys el Teatre Calderón d’Alcoi torna a ser referent al País Valencià amb una programació acurada, repleta de grans textos teatrals i companyies de reconeguda trajectòria artística. Tot açò adobat amb l’estimable aportació de les agrupacions i entitats alcoianes amb les seues particulars propostes.

Entre algunes de les cites més rellevants de la programació municipal podem destacar les següents: ‘El Triángulo Azul’ del Centro Dramático Nacional, amb un Premi Nacional de Literatura Dramàtica i dos Premis MAX 2015; ‘Marabunta’ de Guillem Albà & The All In Orchestra, amb el Premi Fundació Catalunya-La Pedrera; el ‘Hamlet’ de Shakespeare amb Teatro Clásico de Sevilla i un brillant palmarés amb 8 Premis García Lorca del Teatro Andaluz 2016, Premio Mejor Espectáculo Feria de Teatro en el Sur 2016, Premio Canal Sur de Artes Escénicas i 6 nominacions als Premis Max; així com ‘La Crazy Class’ de la companyia valenciana L’Om-Imprebís, obra finalista al Premio Valle Inclán 2016.

A més, el fullet de mà amb la programació (què ja està disponible tant al teatre, com al Centre Cultural i a diferents punts físics d’Alcoi i comarca) inclou un important avanç de la temporada 2017, amb noms tan suggeridors com el grup català de música Manel; l’actor Jorge Sanz (gran conegut tant al cinema com a la televisó i guanyador d’un Premi Goya) amb ‘Tiempo‘ (un text Quim Masferrer); la comèdia ‘El Sopar dels Idiotes’, una de les més divertides als escenaris de València, amb coneguts actors i actrius valencianes; la cantant Alba Molina (fent un homenatge als seus pares Lole i Manuel); Ballets de France o l’obra ‘Los Vecinos de Arriba’ amb, entre altres, Candela Peña o l’alcoià Xavi Mira, una comèdia del reeixit director Cesc Gay, nominat i guanyador entre d’altres als Premis Goya, al Festival de San Sebastián, als Premis Túria o als Premis Gaudí.

Rafa Jordán, director del Teatre Calderón d’Alcoi, s’ha mostrat convençut de la “solvència” d’aquesta programació, tot convidant al públic de la comarca a gaudir-ne plenament amb tota la seua varietat i diversitat. “És una programació professional i variada. És molt probable que no trobem enlloc, arreu del País Valencià, una programació com aquesta i amb uns preus tan assequibles per al públic. L’Ajuntament d’Alcoi fa un esforç molt gran en mantenir el nivell de programació. Ho ha fet durant els pitjors anys de crisi i ho segueix fent ara, quan el sector està re-dibuixant-se de nou. A més, igualment destacable és l’esforç que fan les entitats per poder oferir també el que millor saben fer, sempre amb un afegit d’imaginació i professionalitat. Allò més positiu del Calderón és precisament això, combinar a un mateix escenari la presència de les companyies més conegudes a nivell estatal i al dia següent obrir el teló amb els músics o actors de la ciutat com a principals protagonistes”.

Les entrades per a la gran part dels espectacles ja es poden comprar a través de la web www.InstanTicket.es, així com a la taquilla del Centre Cultural Mario Silvestre (de dilluns a divendres, d’11.30 a 13.30 hores) i del Teatre Calderón (dijous d’11.30 a 13.30 i dijous, divendres i dissabte de 18 a 20 hores; i sempre una hora abans dels espectacles).