L’Horta Teatre presenta la versió 2.0 del relat radiofònic ‘La Guerra dels Mons’ d’Orson Welles

La companyia valenciana L’Horta Teatre, amb la col·laboració en la producció de CultuArts Teatre i Dansa (Generalitat Valenciana), presenta al Teatre Calderón d’Alcoi un dels seus últims projectes. Es tracta de l’adaptació teatral del relat de ‘La Guerra dels Mons’, una versió, la valenciana, adobada amb música en directe i tecnologia audiovisual que s’ha anomenat ‘La Guerra dels Mons 2.0’. Aquest espectacle suposa la culminació de les diferents celebracions de L’Horta Teatre dins del 40 aniversari de la seua fundació com a companyia teatral.

‘La Guerra dels Mons 2.0’ es representa al Teatre Calderón d’Alcoi aquest pròxim diumenge 27 de novembre a partir de les 19 hores. L’espectacle està escrit i dirigit per Roberto García (guanyador, precisament, de l’última edició del Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi) i compta amb tres actors de primer ordre dins del panorama teatral: Jordi Ballester, Verònica Andrés i Álvaro Báguena. Tres músics en directe interpreten la música creada per a l’ocasió pel prestigiós compositor i director Andrés Valero Castells. L’equip artístic, íntegrament valencià, el completa Luís Crespo, responsable de l’escenografia, Ximo Rojo, amb la il·luminació, Pasqual Peris, amb el vestuari, Assad Kassab amb la imatge gràfica i Alfred Picó amb la producció.

Amb una trama addictiva i una intriga creixent, ‘La Guerra dels Mons 2.0’ ens submergeix en un joc d’espills pervers, com els què agradaven a Orson Welles. Un espectacle visualment hipnòtic i de rabiosa actualitat que ens parla de la confusió que ens genera no saber què és veritat i què és mentida i de la por com la més efectiva arma de manipulació massiva.

El punt de partida del projecte és la versió radiofònica que Orson Welles va fer de ‘La Guerra dels Mons’ a la fi de 1938. Durant aquell programa, milions de nord-americans van creure que uns invasors marcians, que solament estaven en la seua imaginació, sobrevolaven la Terra, destruïen els exèrcits humans i ocupaven zones de poder. Va ser l’emissió del pànic. El primer fenomen veritablement viral del món modern.

Les entrades per a ‘La Guerra dels Mons 2.0’ (diumenge 27 de novembre a les 19 hores al Teatre Calderón) es poden adquirir a taquilla i a la web www.instanticket.es, a un preu de 6 i 8 euros.