El Calderón obté el segell de ‘destinació segura’ i preparada per a la Covid-19

La Secretaria d’Estat de Turisme ha reconegut el Teatre Calderón d’Alcoi amb el segell de Bones Pràctiques Avançades i Destinació Segura i Preparada per a la Covid-19. D’aquesta manera, l’espai ha superat l’avaluació del SICTED (Sistema Integral de Calidad Turística en Destinos) per a la reducció de risc de contagi per coronavirus SARS-CoV-2 al sector turístic i amb una vigència de 2 anys. Aquesta distinció avala de forma pública els protocols i les mesures que s’han establert en la sala cultural alcoiana per tal de garantir unes pràctiques de treball i un entorn segur, tant per al públic, com per a les companyies i les treballadores i treballadors de l’espai.

Des del passat mes de maig de 2020, i amb el Pla de Desescalada dels espais culturals en marxa, l’empresa que gestiona les instal·lacions ha treballat de forma minuciosa i seguint totes les recomanacions del sector per tal d’adequar l’espai i adaptar els seus processos a la nova circumstància derivada de la pandèmia sanitària. Recordem que el Teatre Calderón d’Alcoi va ser el primer teatre valencià en fer públic el seu document de treball per al retorn de l’activitat en espais escènics. Una guia pràctica que va rebre les lloances del sector i que, ara, es veu també reforçada amb la consecució d’aquest segell de qualitat atorgat pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme.

Entre les actuacions que s’han portat avant, trobem la dotació de l’espai amb equipament de prevenció i control (termòmetres, estores desinfectants, punts de dispensadors de gel desinfectant…), la redistribució de les vies d’accés i circulació, un pla especial de neteja i desinfecció per a les instal·lacions, la formació del personal del teatre, redistribució de l’aforament de la sala, nou protocol de recepció de les companyies, cartelleria, senyalització i actualització de la pàgina web amb tota la informació disponible…

Recordem que el Teatre Calderón d’Alcoi va adherir-se al SICTED l’any 2014, obtenint així el segell de Compromís de Qualitat Turística que ha anat renovant i validant amb les seues actuacions de millora del servei de forma bianual.