COMUNICAT OFICIAL TEATRE CALDERÓN D’ALCOI II

Estimats usuaris i usuàries del Teatre Calderón d’Alcoi, des de TicketAlcoi se’ns informa que ja s’ha iniciat el procediment de devolució de les entrades dels espectacles cancel·lats. Aquesta devolució es realitzarà per la mateixa via que es va realitzar la compra.

– Devolució via telemàtica, si es va comprar en línia a través de TicketAlcoi. En les pròximes hores rebràs al teu correu electrònic les instruccions per a completar aquest procediment.

– Devolució presencial, si la compra es va fer en taquilla, una vegada finalitze la quarantena.

Desitgem que molt prompte puguem tornar a gaudir de la cultura amb vosaltres.

————–

Estimados usuarios y usuarias del Teatre Calderón d’Alcoi, desde TicketAlcoi nos informan que ya se ha iniciado el procedimiento de devolución de las entradas de los espectáculos cancelados. Esta devolución se realizará por la misma vía que se realizó la compra.

– Devolución vía telemática, si se compró en línea a través de TicketAlcoi. En las próximas horas recibirás en tu correo electrónico las instrucciones para completar este procedimiento.

– Devolución presencial, si la compra se hizo en taquilla, una vez finalice la cuarentena.

Deseamos que muy pronto podamos volver a disfrutar de la cultura con vosotros.

COMUNICAT OFICIAL TEATRE CALDERÓN D’ALCOI

D’acord amb les mesures de prevenció dictades per l’Ajuntament d’Alcoi, queden suspeses les activitats al Teatre Calderón des del 12 i fins al 31 de març.

Es treballa per a buscar noves dates per als espectacles afectats. En tot cas, guardeu les entrades adquirides perquè tindran validesa si l’activitat troba altra data. A les oficines del teatre i a la taquilla (965549932-965547371) s’oferirà més informació sobre aquest procediment. També ens podeu escriure al correu info@teatrecalderonalcoi.com i resoldrem els vostres dubtes.

Lamentem els inconvenients que aquesta situació puga ocasionar i vos donem les gràcies per la comprensió.

Pau Alabajos guanya la XLV edició del Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi

La nit de dissabte 16 de novembre, com s’havia anunciat i abans de l’inici de la funció al Teatre Calderón, s’ha fet públic i llegit l’acta de veredicte del Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi 2019 que, per unanimitat del Jurat, s’ha atorgat a l’obra HOTEL FONTANA, original del valencià Pau Alabajos.

L’autor ha rebut el Premi de mans del regidor de Cultura, Raül Llopis, davant un pati de butaques ple de públic, que ha acollit calorosament la notícia i les paraules d’agraïment del premiat, qui ha volgut anticipar el contingut d’un text amb fort component social.

Pau Alabajos és àmpliament conegut per la seua trajectòria musical i discogràfica, per la qual ha rebut premis com l’Ovidi Montllor o l’Enderrock. També en el camp de la narrativa i la poesia ha estat reconegut i premiat. Pel que fa a teatre, ha participat en diferents muntatges i gires d’espectacles i algun d’ells s’ha vist en la Mostra de Teatre d’Alcoi, però aquesta és la seua primera incursió en el món de l’escriptura dramàtica.

El Jurat d’enguany el formaven Carlos Ferrer Hammerlindl, Salvador Bataller Ferrer i Sílvia Navarro Perramón, que va ser guanyadora del Premi en l’edició 2018.

La convocatòria alcoiana és la més antiga per l’autoria de textos teatrals en l’àmbit lingüístic comú al valencià i, en aquesta edició, s’havien presentat un total de 41 obres de diferent procedència: 26 del País Valencià, 12 de Catalunya, 1 de les Illes Balears i altres dos d’autors residents a Madrid i Alemanya.

La dotació és de 8.000 euros i, a més, l’Ajuntament propicia l’edició de l’obra i té el compromís d’incloure-la en la Mostra de Teatre següent si arriba als escenaris. Precisament aquesta setmana es presentava ja editada l’obra premiada l’any anterior “Un turista se suïcida”, amb la presència a Alcoi de l’autora que, segons les bases del certamen, era membre del Jurat d’enguany. Actualment l’edició està a càrrec del segell valencià Bromera i ara s’inicien les gestions per materialitzar el text “Hotel Fontana”, Premi del 2019.

L’acte també ha coincidit amb el 7è aniversari de la recuperació de la gestió pública del Teatre Calderón per l’Ajuntament, com ha recordat el regidor de Cultura, qui ha afegit la dada d’haver-se superat els 250.000 espectadors en esta etapa de gestió municipal.

 

El teatre amateur alcoià reviscola amb TeatrAm

Des d’aquest 5 d’octubre i fins al pròxim 7 de desembre de 2019 es celebra a la nostra ciutat la primera edició de TeatrAm, el Festival de Teatre Amateur d’Alcoi. Aquesta iniciativa, sorgida de la Comissió d’Arts Escèniques del Consell de Cultura, agrupa a sis companyies de teatre amateur alcoianes que posaran en escena sis espectacles dels més diferents gèneres, des de la comèdia fins al drama passant per textos més clàssics.

Teatre Circ, Bolos Teatre, Tesalín AA.AA, La Sardina, Grup Escènic del GARA i Teatro Clásico ‘El Trabajo’ són les companyies que formen part d’aquesta primera edició del TeatrAm. Una iniciativa que pretén consolidar-se a l’agenda alcoiana i que, si més no, naix amb la vocació d’abastar l’àmbit nacional.

Des del Teatre Calderón els desitgem a totes i tots un gran èxit i que el TeatrAm consolide la seua funció a la nostra ciutat per molts anys més!

Tríptic amb tota la informació sobre el TeatrAm 2019.

Fins a setembre

El Teatre Calderón d’Alcoi tanca les seues portes fins al mes de setembre. Després de 10 mesos d’intensa programació de música, teatre i dansa, l’espai cultural agafa aire per a encarar una nova temporada repleta d’emocionants moments.

A la secció Programació de la web podreu trobar un avanç dels espectacles previstos entre setembre i desembre. Alguns d’ells, com El Rey León o El Llac dels Cignes, ja estan a la venda a través de TicketAlcoi. La taquilla del Calderón tornarà a obrir en el seu horari habitual a partir del 12 de setembre.

Bon estiu a totes i a tots!

 

Estrenem nova web!

El Teatre Calderón d’Alcoi renova la seua aparença en Internet amb una profunda remodelació de la seua pàgina web. Més informació sobre els espectacles i sobre l’espai, i millor estructurada.

A més, centralitzem mitjançant aquesta via la recepció de propostes d’espectacles i millorem el procés telemàtic de recepció de les companyies.

Seguim!

Obert el període d’inscripció per als professionals de la Mostra de Teatre d’Alcoi

La fira escènica professional valenciana, la Mostra de Teatre d’Alcoi arriba enguany a la seua vint-i-huitena edició amb una programació farcida de novetats i molt diversa en gèneres, formats i procedències de les propostes escèniques. Entre el 26 de maig i l’1 de juny, vint-i-tres companyies, de huit comunitats autònomes (amb àmplia presència valenciana), ompliran de treball i experiències sales i carrers de la ciutat.

Enguany, els espais de la Mostra s’amplien en el cas de les companyies de carrer al Passeig Cervantes i a la Placeta Ferrandiz i Carbonell, a més de la Plaça de Dins. Això permet la incorporació de dos espectacles itinerants i també dos musicals de gran format a l’aire lliure, per a les vesprades i nits dels dies 30 i 31 de maig. El Teatre Calderón albergarà una important aportació de la Dansa més recent, amb muntatges reconeguts i premiats de Maduixa, Sol Picó i Fernando Hurtado, mentre que el teatre de text ens farà retrobar-nos amb el clàssic Moby Dick i amb la actualitat social de «Els nostres».

La Mostra ja ha entrat en la fase d’inscripció per als professionals de les arts escèniques i per a la premsa que cobrirà l’edició. L’organització ha deixat de temps fins el 13 de maig per a que puguen enviar les seues acreditacions. La fitxa per a la inscripció la trobaran en la mateixa pàgina web de l’esdeveniment: www.mostrateatre.com

Els agents culturals i tot tipus de professionals de les arts escèniques són, sens dubte, el factor més important de la Mostra de teatre d’Alcoi, que segueix fidel al seu objectiu primigeni de ser l’aparador de l’aparador de la producció valenciana complementada per companyies de molt diversa preferència. I per això és clau aquest període d’inscripció dels professionals que constitueixen un marcador important en l’èxit de cada edició.

Miquel Santamaria, director de la Mostra de Teatre d’Alcoi, és optimista pel que fa a la inscripció: “sembla que l’afluència d’inscripcions estarà al mateix nivell que altres anys i és que l’esforç que fem en la difusió perquè ningú es quede fora és molt important”.

ÀGORA ESCÈNICA

L’espai professional de l’Àgora Escènica continuarà sent el punt de trobada per als professionals i acollirà, de dimarts a dijous, activitats de difusió, presentació de projectes i trobada durant els dies centrals de la fira. Durant la Mostra es reafirma el treball que, al llarg de l’any, ha fet l’organització de la mà amb altres fires i organitzacions de tot l’estat.

Enguany i després d’un breu parèntesi, la presentació de l’informe del Circuit Teatral Valencià tornarà a la Mostra d’Alcoi i el dimarts 29 serà quan coneixerem les dades anuals d’espectacles i públic. La Coordinadora de Ferias de Artes Escénicas del Estado (COFAE) estarà, com sempre, present en l’aparador professional amb dues activitats.

Com ja es va fer en l’edició anterior, l’espai de l’Àgora, junt al parc municipal de la Glorieta, s’obrirà ja el mateix dilluns 28 de maig des de les 17 i fins les 20 hores per a les primeres acreditacions. L’horari d’acreditació i atenció professional continuarà els dies 29 i 30 de maig i 1 de juny, tant de matí com de vesprada.

L’èxit d’altres anys ha donat peu a que es vaja consolidant a la Mostra d’Alcoi el servei Facilitador PRO COFAE, una figura que continuarà sent clau en l’intercanvi entre els diferents professionals i companyies. Les facilitadores Maria Àngeles Marchirant i Àngels González repetiran l’experiència dels anys anteriors.

Com cada any, l’activitat professional no cessarà durant tots els dies que dura la Mostra, i ja hi ha programades moltes reunions, presentacions de projectes i altres activitats que animen el dia a dia de l’Àgora Escènica.

Concerts de bandes febrer i març 2018

SOCIETAT MUSICAL NOVA D’ALCOI. CODA FINAL DEL 175 ANIVERSARI – 24-02-2018, 18:30
– Recollida invitacions socis entitat: TAQUILLA DEL 14 AL 17 FEBRER
– Venda General: TICKETALCOI.COM I TAQUILLA DEL 19 AL 24 DE FEBRER

CORPORACIÓ MUSICAL PRIMITIVA D’ALCOI. SONS DE HOLLYWOOD – 25-02-2018, 18:30
– Recollida invitacions socis entitat: TAQUILLA FINS 9 FEBRER
– Venda General: TICKETALCOI.COM I TAQUILLA A PARTIR 10 FEBRER

AGRUPACIÓ MUSICAL SERPIS D’ALCOI. CONCERT DE FESTES – 04-03-2018, 19:00
– Recollida invitacions socis entitat: TAQUILLA FINS 18 FEBRER
– Venda General: TICKETALCOI.COM I TAQUILLA A PARTIR 19 FEBRER

SOCIETAT UNIÓ MUSICAL D’ALCOI. CONCERT DE FESTES – 11-03-2018, 11:45
– Recollida invitacions socis entitat: TAQUILLA FINS 18 FEBRER
– Venda General: TICKETALCOI.COM I TAQUILLA A PARTIR 19 FEBRER

SOCIETAT MUSICAL NOVA D’ALCOI. CONCERT DE FESTES – 18-03-2018, 11:45
– Recollida invitacions socis entitat: TAQUILLA DEL 7 A L’11 DE MARÇ
– Venda General: TICKETALCOI.COM I TAQUILLA DEL 12 AL 18 DE MARÇ

CORPORACIÓ MUSICAL PRIMITIVA D’ALCOI. CONCERT DE FESTES – 25-03-2018, 11:45
– Recollida invitacions socis entitat: TAQUILLA FINS 2 DE MARÇ
– Venda General: TICKETALCOI.COM I TAQUILLA A PARTIR 3 DE MARÇ

Dansa espanyola i música en directe es fusionen en ‘De vuelta’, un espectacle del coreògraf i ballarí José Soriano

Aquest dissabte 18 de novembre el Teatre Calderón d’Alcoi obri les seues portes a un dels mestres de dansa, un referent a la província d’Alacant però també a la resta de l’Estat espanyol. Es tracta de José Soriano, qui amb el seu cos de ball i la seua companyia ens presenta l’espectacle ‘De vuelta’, una cita obligada per a tots els amants de la dansa d’Alcoi i comarca.

L’última aposta del coreògraf i ballarí alacantí es va estrenar amb un molt d’èxit en el Teatre Principal d’Alacant i en l’Auditori de la Diputació d’Alacant i arribarà al Teatre Calderón d’Alcoi aquest mateix dissabte a partir de les 20 hores. L’espectador podrà gaudir en un sol espectacle de l’essència de la dansa espanyola amb una revisió dels diversos estils coreogràfics. ‘De vuelta’ compta amb un elenc de vint ballarins i també de música en directe, condensant en aquest muntatge tot el passat, present i futur de la dansa espanyola.

Abans de la representació, José Soriano oferirà una classe magistral dirigida a l’alumnat del Conservatori Municipal de Dansa d’Alcoi. I és que Soriano és un vell conegut del Conservatori alcoià, ja que no és la primera vegada que ofereix una sessió formativa a les seues alumnes. Però a més, dins de la seua trajectòria professional docent cal destacar el seu treball com a professor de Dansa en els Conservatoris de Sant Vicent del Raspeig, Alacant tant en el grau Professional com en el grau Superior, on de segur coincidiria amb l’actual cos docent del centre alcoià.

Les entrades per gaudir amb ‘De vuelta’ es poden adquirir a la taquilla del Calderón i a través de la web TicketAlcoi.com a un preu de 12 euros. A més, hi ha una promoció especial per a totes les alumnes i els alumnes dels centres de dansa i acadèmies d’Alcoi i comarca mitjançant la qual poden comprar les seues entrades a 8 euros (descompte aplicables només per la venda en taquilla).