II Mostra de Teatre Amateur d’Alcoi

Per segon any consecutiu se celebra a Alcoi la Mostra de Teatre Amateur TEATRAM

TEATRAM dóna a conéixer diferents propostes de companyies amateurs d’arreu de l’Estat espanyol. Durant els dies de la Mostra s’organitzen trobades i tallers oberts a totes les persones que vulguen participar.

Aquest any s’han presentat un total de 144 propostes de companyes de tot l’Estat Espanyol. La qual cosa demostra l’interés de les companyies amateurs de teatre per mostrar els seus treballs. Una comissió artística, designada per l’organització del Festival és l’encarregada de la selecció de les propostes presentades per assolir el millor nivell posible al camp del teatre no professional.

En aquesta edició han estat seleccionades quatre companyies: La Garnacha Teatro de Logronyo, Els Carlins de Manresa, Stres de quatre d’Albalat dels Sorrells (València) i Teatre Circ d’Alcoi.

Els espectacles es podran vore al Teatre Principal i el Teatre Calderon del 13 al 16 d’octubre. El preu és de 5 € cada un i si es compren les entrades a taquilla per als quatre espectacles una de les representacions és gratuïta. També es poden adquirir les localitats al web de Ticketalcoi.

La taquilla està centralitzada al Teatre Calderon al seu horari habitual i una hora i mitja abans de cada espectacle. Tant per als espectacles que es representen al Teatre Calderon com als del Teatre Principal.

Pots descarregar-te el tríptic de la Mostra ací: TRIPTIC TEATRAM 2022

Vídeo de la presentació

ORGANITZA

Comissió d’Arts Escèniques del Consell de Cultura d’Alcoi

COL·LABORA

Àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi

Missatge del Dia Mundial del Teatre 2021, per Helen Mirren

 

“Aquest ha estat un temps ben difícil per la representació en viu i molts artistes, tècnics i artesans han patit dificultats en una professió ja carregada d’inseguretat.

Potser aquesta inseguretat sempre present els ha fet més capaços de sobreviure aquesta pandèmia amb enginy i valor.

La seua imaginació s’ha traduït, en aquestes circumstàncies noves, en maneres creatives, divertides i emotives de comunicar, gràcies en gran mesura a Internet, per suposat.

L’ésser humà ha contat històries als seus congèneres des que habita el planeta. La bella cultura del teatre viurà mentre romanguem ací.

L’anhel creatiu d’escriptors, dissenyadors, ballarins, actors, músics, directors mai s’ofegarà i en el futur immediat florirà de nou amb energia renovada i una comprensió nova del món que tots compartim.

No puc esperar!”

 

El Calderón obté el segell de ‘destinació segura’ i preparada per a la Covid-19

La Secretaria d’Estat de Turisme ha reconegut el Teatre Calderón d’Alcoi amb el segell de Bones Pràctiques Avançades i Destinació Segura i Preparada per a la Covid-19. D’aquesta manera, l’espai ha superat l’avaluació del SICTED (Sistema Integral de Calidad Turística en Destinos) per a la reducció de risc de contagi per coronavirus SARS-CoV-2 al sector turístic i amb una vigència de 2 anys. Aquesta distinció avala de forma pública els protocols i les mesures que s’han establert en la sala cultural alcoiana per tal de garantir unes pràctiques de treball i un entorn segur, tant per al públic, com per a les companyies i les treballadores i treballadors de l’espai.

Des del passat mes de maig de 2020, i amb el Pla de Desescalada dels espais culturals en marxa, l’empresa que gestiona les instal·lacions ha treballat de forma minuciosa i seguint totes les recomanacions del sector per tal d’adequar l’espai i adaptar els seus processos a la nova circumstància derivada de la pandèmia sanitària. Recordem que el Teatre Calderón d’Alcoi va ser el primer teatre valencià en fer públic el seu document de treball per al retorn de l’activitat en espais escènics. Una guia pràctica que va rebre les lloances del sector i que, ara, es veu també reforçada amb la consecució d’aquest segell de qualitat atorgat pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme.

Entre les actuacions que s’han portat avant, trobem la dotació de l’espai amb equipament de prevenció i control (termòmetres, estores desinfectants, punts de dispensadors de gel desinfectant…), la redistribució de les vies d’accés i circulació, un pla especial de neteja i desinfecció per a les instal·lacions, la formació del personal del teatre, redistribució de l’aforament de la sala, nou protocol de recepció de les companyies, cartelleria, senyalització i actualització de la pàgina web amb tota la informació disponible…

Recordem que el Teatre Calderón d’Alcoi va adherir-se al SICTED l’any 2014, obtenint així el segell de Compromís de Qualitat Turística que ha anat renovant i validant amb les seues actuacions de millora del servei de forma bianual.

 

Reprenem el servei de taquilla

❗️Estimats usuaris i usuàries del Teatre Calderón d’Alcoi:

A partir del pròxim dimecres 17 de juny es reactiva el servei d’atenció al públic i taquilla, exclusivament per a la gestió de devolucions d’espectacles cancel·lats comprats pel sistema de taquilla 💸🎫

L’horari d’atenció és de dimecres a dissabte d’11:30 a 13:30 i de dimecres a divendres de 18 a 20 hores de la vesprada.

– Et recordem que per a la devolució en taquilla és necessari presentar l’entrada original.

– Independentment del mètode de pagament utilitzat en la compra (efectiu o targeta bancària), la devolució per taquilla serà en efectiu, prèvia presentació de l’entrada original.

– També t’atendrem en el telèfon 965549932, de 10 a 14 hores de dilluns a divendres.

Acosta’t i informa’t. Tenim moltes ganes de tornar a veure-vos, t’esperem! 🎭

———————————

❗️Estimados usuarios y usuarias del Teatre Calderón d’Alcoi:

A partir del próximo miércoles 17 de junio se reactiva el servicio de atención al público y taquilla, exclusivamente para la gestión de devoluciones de espectáculos cancelados comprados por el sistema de taquilla 💸🎫

El horario de atención es de miércoles a sábado de 11:30 a 13:30 y de miércoles a viernes de 18 a 20 horas de la tarde.

– Te recordamos que para la devolución en taquilla es necesario presentar la entrada original.

– Independientemente del método de pago utilizado en la compra (efectivo o tarjeta bancaria), la devolución por taquilla será en efectivo, previa presentación de la entrada original.

– También te atenderemos en el teléfono 965549932, de 10 a 14 horas de lunes a viernes.

Acércate e infórmate. Tenemos muchas ganas de volver a veros, te esperamos 🎭

El Teatre Calderón d’Alcoi elabora una guia pràctica per al retorn de l’activitat escènica

 

El Teatre Calderón d’Alcoi ha fet pública la seua guia per a la desescalada en els equipaments escènics. Aquest document, que porta per títol ‘Un nou escenari. Guia pràctica per a teatres en temps de la Covid-19’, ha estat elaborat seguint les principals directrius marcades des de l’àmbit sanitari i des del Govern central, tot des d’una òptica eminentment pràctica i aplicada a les característiques de l’espai cultural alcoià. Està previst que els teatres i auditoris puguen obrir les seues portes en la Fase 2 del Pla de Transició a la Nova Normalitat, i amb la intenció d’estar preparats i tenir l’espai a punt, el Calderón d’Alcoi ha fet les primeres passes per a poder tornar a treballar per al seu públic i reprendre, a poc a poc, la seua programació. Es tracta de la primera guia d’aquestes característiques que s’edita des d’un teatre públic valencià. De fet, des de la web del Calderón es pot accedir al contingut íntegre d’aquest document, la intenció de la sala alcoiana és que altres teatres valencians li donen ús i facen les adaptacions pertinents als seus respectius espais.

Aquest document de treball va començar a elaborar-se a partir de recomanacions bàsiques, i durant aquestes setmanes s’ha aprofundit en les particularitats dels espais culturals tant com les autoritats han anat publicant consignes més específiques. La guia per a la desescalada del Calderón pretén ser un document viu, obert, susceptible de tot tipus de millora a mesura que la desescalada vaja avançant. La intenció primera és transmetre a la ciutadania en general, i al nostre públic en particular, que el teatre treballa per a preparar les instal·lacions i als seus equips de treball per tal de garantir que les portes es puguen obrir amb total seguretat, amb totes les mesures de prevenció i amb la tranquil·litat que serà un espai segur per a públic, companyies i treballadores.

En aquestes pàgines trobem algunes de les claus i dels protocols que estaran presents en aquesta nova normalitat als teatres. A banda de la preparació de l’espai amb una neteja intensiva i l’adquisició de sistemes i equips de control de temperatura, desinfecció… també es dibuixen algunes de les principals mesures d’aplicació pràctica, des de la higiene personal i la desinfecció dels equips, fins al transcurs dels muntatges a l’escenari, la recepció de les companyies, l’accés del públic, la venda d’entrades o l’acomodació dels usuaris en sala, per exemple. Des del teatre insisteixen en la urgència que el públic comence a familiaritzar-se en aquests conceptes i aquestes noves pautes de funcionament, per tal de fer la tornada a la normalitat el més tranquil·la possible.

Des del Teatre Calderón d’Alcoi consideren que el sector cultural, en tant que es tracta d’un àmbit viu, dinàmic, crític però constructiu, s’ha de treballar de valent per a estar preparades i a l’altura de les circumstàncies, tot i la seua complexitat actual. Com s’ha demostrat durant el confinament, la ciutadania necessita en aquests moments poder accedir a representacions artístiques i culturals per a dotar la seua quotidianitat, ara sacsejada, de veritat, reflexió i també entreteniment. Però naturalment, des de les estructures culturals s’ha de fer un treball ingent perquè aquest fet tan natural com és el de gaudir d’un concert o d’una obra de teatre, puga succeir-se amb totes les garanties i totes les mesures de seguretat que estiguen al nostre abast.

 

Fent clic a la imatge es pot accedir a la versió íntegra de la guia.

COMUNICAT OFICIAL TEATRE CALDERÓN D’ALCOI II

COMUNICAT

Estimats usuaris i usuàries del Teatre Calderón d’Alcoi, des de TicketAlcoi se’ns informa que ja s’ha iniciat el procediment de devolució de les entrades dels espectacles cancel·lats. Aquesta devolució es realitzarà per la mateixa via que es va realitzar la compra.

– Devolució via telemàtica, si es va comprar en línia a través de TicketAlcoi. S’ha procedit a fer la devolució de TOTS els espectacles cancel·lats o ajornats. En els pròxims dies rebràs l’import a la teua targeta bancària.

– Devolució presencial, si la compra es va fer en taquilla, una vegada finalitze la quarantena.

Desitgem que molt prompte puguem tornar a gaudir de la cultura amb vosaltres.

————–

COMUNICADO

Estimados usuarios y usuarias del Teatre Calderón d’Alcoi, desde TicketAlcoi se nos informa que ya se ha iniciado el procedimiento de devolución de las entradas de los espectáculos cancelados. Esta devolución se realizará por la misma vía que se realizó la compra.

– Devolución vía telemática, si se compró en linea a través de TicketAlcoi. Se ha procedido a hacer la devolución automática de TODOS los espectáculos cancelados o aplazados. En los próximos días recibirás el importe a tu tarjeta bancaria.

– Devolución presencial, si la compra se hizo en taquilla, una vez acabe la cuarentena.

Deseamos que muy pronto podamos volver a disfrutar de la cultura con vosotros.

COMUNICAT OFICIAL TEATRE CALDERÓN D’ALCOI

D’acord amb les mesures de prevenció dictades per l’Ajuntament d’Alcoi, queden suspeses les activitats al Teatre Calderón des del 12 i fins al 31 de març.

Es treballa per a buscar noves dates per als espectacles afectats. En tot cas, guardeu les entrades adquirides perquè tindran validesa si l’activitat troba altra data. A les oficines del teatre i a la taquilla (965549932-965547371) s’oferirà més informació sobre aquest procediment. També ens podeu escriure al correu info@teatrecalderonalcoi.com i resoldrem els vostres dubtes.

Lamentem els inconvenients que aquesta situació puga ocasionar i vos donem les gràcies per la comprensió.

Pau Alabajos guanya la XLV edició del Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi

La nit de dissabte 16 de novembre, com s’havia anunciat i abans de l’inici de la funció al Teatre Calderón, s’ha fet públic i llegit l’acta de veredicte del Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi 2019 que, per unanimitat del Jurat, s’ha atorgat a l’obra HOTEL FONTANA, original del valencià Pau Alabajos.

L’autor ha rebut el Premi de mans del regidor de Cultura, Raül Llopis, davant un pati de butaques ple de públic, que ha acollit calorosament la notícia i les paraules d’agraïment del premiat, qui ha volgut anticipar el contingut d’un text amb fort component social.

Pau Alabajos és àmpliament conegut per la seua trajectòria musical i discogràfica, per la qual ha rebut premis com l’Ovidi Montllor o l’Enderrock. També en el camp de la narrativa i la poesia ha estat reconegut i premiat. Pel que fa a teatre, ha participat en diferents muntatges i gires d’espectacles i algun d’ells s’ha vist en la Mostra de Teatre d’Alcoi, però aquesta és la seua primera incursió en el món de l’escriptura dramàtica.

El Jurat d’enguany el formaven Carlos Ferrer Hammerlindl, Salvador Bataller Ferrer i Sílvia Navarro Perramón, que va ser guanyadora del Premi en l’edició 2018.

La convocatòria alcoiana és la més antiga per l’autoria de textos teatrals en l’àmbit lingüístic comú al valencià i, en aquesta edició, s’havien presentat un total de 41 obres de diferent procedència: 26 del País Valencià, 12 de Catalunya, 1 de les Illes Balears i altres dos d’autors residents a Madrid i Alemanya.

La dotació és de 8.000 euros i, a més, l’Ajuntament propicia l’edició de l’obra i té el compromís d’incloure-la en la Mostra de Teatre següent si arriba als escenaris. Precisament aquesta setmana es presentava ja editada l’obra premiada l’any anterior “Un turista se suïcida”, amb la presència a Alcoi de l’autora que, segons les bases del certamen, era membre del Jurat d’enguany. Actualment l’edició està a càrrec del segell valencià Bromera i ara s’inicien les gestions per materialitzar el text “Hotel Fontana”, Premi del 2019.

L’acte també ha coincidit amb el 7è aniversari de la recuperació de la gestió pública del Teatre Calderón per l’Ajuntament, com ha recordat el regidor de Cultura, qui ha afegit la dada d’haver-se superat els 250.000 espectadors en esta etapa de gestió municipal.

 

El teatre amateur alcoià reviscola amb TeatrAm

Des d’aquest 5 d’octubre i fins al pròxim 7 de desembre de 2019 es celebra a la nostra ciutat la primera edició de TeatrAm, el Festival de Teatre Amateur d’Alcoi. Aquesta iniciativa, sorgida de la Comissió d’Arts Escèniques del Consell de Cultura, agrupa a sis companyies de teatre amateur alcoianes que posaran en escena sis espectacles dels més diferents gèneres, des de la comèdia fins al drama passant per textos més clàssics.

Teatre Circ, Bolos Teatre, Tesalín AA.AA, La Sardina, Grup Escènic del GARA i Teatro Clásico ‘El Trabajo’ són les companyies que formen part d’aquesta primera edició del TeatrAm. Una iniciativa que pretén consolidar-se a l’agenda alcoiana i que, si més no, naix amb la vocació d’abastar l’àmbit nacional.

Des del Teatre Calderón els desitgem a totes i tots un gran èxit i que el TeatrAm consolide la seua funció a la nostra ciutat per molts anys més!

Tríptic amb tota la informació sobre el TeatrAm 2019.

Fins a setembre

El Teatre Calderón d’Alcoi tanca les seues portes fins al mes de setembre. Després de 10 mesos d’intensa programació de música, teatre i dansa, l’espai cultural agafa aire per a encarar una nova temporada repleta d’emocionants moments.

A la secció Programació de la web podreu trobar un avanç dels espectacles previstos entre setembre i desembre. Alguns d’ells, com El Rey León o El Llac dels Cignes, ja estan a la venda a través de TicketAlcoi. La taquilla del Calderón tornarà a obrir en el seu horari habitual a partir del 12 de setembre.

Bon estiu a totes i a tots!