Gala Lírica de Primavera: Tutto verismo – Tutto Puccini

ÒPERA

28/03/2014 20:10 hores

‘Verismo’ refereix a una tradició operística post-romàntica associada amb els compositors italians com Mascagni, Leoncavallo, Giordano i Puccini. L’estil es va iniciar en 1890 amb l’estrena de Cavalleria Rusticana de Mascagni i es va quedar en la dècada de 1920. Es caracteritza pel realisme, representacions de la vida quotidiana, especialment la vida de les classes populars contemporànies. L’escola verista italiana va donar al gènere títols tan aclamats i populars com l’esmentada ‘Cavalleria Rusticana’ de Mascagni, ‘I Pagliacci’ de Leoncavallo, ‘Andrea Chenier’ de Giordano i les famosíssimes ‘La boheme’, ‘Tosca’ i Madama Butterfly’ de Puccini, entre unes altres.

‘Verismo’ refiere a una tradición operística post-romántica asociada con los compositores italianos como Mascagni, Leoncavallo, Giordano y Puccini. El estilo se inició en 1890 con el estreno de Cavalleria Rusticana de Mascagni y se quedó en la década de 1920. Se caracteriza por el realismo, representaciones de la vida cotidiana, en especial la vida de las clases populares contemporáneas. La escuela verista italiana dio al género títulos tan aclamados y populares como la mencionada ‘Cavalleria Rusticana’ de Mascagni, ‘I Pagliacci’ de Leoncavallo, ‘Andrea Chenier’ de Giordano y las famosísimas ‘La boheme’, ‘Tosca’ y Madama Butterfly’ de Puccini, entre otras.

Gènere: Òpera
Durada: 120 minuts
Producció: Associació d’Amics de la Música d’Alcoi
Intèrprets: Carmen Solís (soprano), Javier Agulló (tenor) i Aldo Heo (baríton). Amb l’Orquestra Simfònica ‘Ciutat d’Elx’.
Direcció: Leonardo Martínez
Preu: Des dels 10 fins els 28 euros
Més informació: Associació d’Amics de la Música d’Alcoi. Carrer Santa Llúcia 3, Alcoi. Telèfons: 96 554 38 26 / 618 872 882 / 636 480 807. Correu electrònic: info@aamalcoy.com


Preus i horaris

L'espectacle ha finalitzat

Informació d'interés

Una vegada començada la representació no es permetrà l'accés a la sala

- Les butaques de mobilitat reduïda -i acompanyant- es poden adquirir únicament en taquilla.

- Els descomptes (pel Club de l'Espectador o per altres conceptes) només s'aplicaran en la venda per taquilla.

- Els menors de tres anys no paguen entrada, però tampoc poden ocupar una localitat, hauran de romandre al braç dels pares/mares/tutors i retirar una invitació gratuïta a la taquilla del teatre.

- Una vez comenzada la representación no se permitirá el acceso a la sala

- Las butacas de movilidad reducida -y acompañando- se pueden adquirir únicamente en taquilla.

- Los descuentos (por el Club de l'Espectador u otros conceptos) sólo se aplicarán en la venta en taquilla.

- Los menores de tres años no pagan entrada, pero tampoco pueden ocupar una localidad, tendrán que permanecer en el brazo de los padres/madres/tutores y retirar una invitación gratuita en la taquilla del teatro.

Calendari d'espectacles