Las Bodas de Fígaro, Ópera 2001

ÒPERA

14/01/2014 09:52 hores

Representada per primera vegada a Viena l’any 1786, aquesta òpera en quatre actes va suposar el màxim triomf de Mozart. Amb summa habilitat, el llibretista Lorenzo Da Ponte (1749-1838) va extraure de la comèdia original de Beaumarchais un llibret ric i complicat, despullant-lo en part de la seua intenció satírica i social i acollint sense restriccions l’aura rica de difusa sensualitat, que en la comèdia francesa estava compensada per la sana franquesa del popular Fígaro. Amb ‘Las Bodas de Fígaro’, Mozart vasuperar àmpliament les convencions del gènere bufo. Rossini també es va inspirar en la comèdia de Beaumarchais, per a crear el seu immortal ‘El barbero de Sevilla’.

Representada por primera vez en Viena en 1786, esta ópera en cuatro actos supuso el máximo triunfo de Mozart. Con suma habilidad, el libretista Lorenzo Da Ponte (1749-1838) extrajo de la comedia original de Beaumarchais un libreto rico y complicado, despojándolo en parte de su intención satírica y social y acogiendo sin restricciones el aura rica de difusa sensualidad, que en la comedia francesa estaba compensada por la sana franqueza del popular Fígaro. Con Las bodas de Fígaro, Mozart superó ampliamente las convenciones del género bufo. Rossini también se inspiró en la comedia de Beaumarchais, para crear su inmortal ‘El barbero de Sevilla’.

Gènere: Òpera
Durada: 180 minuts
Producció: Ópera 2001Associació d’Amics de la Música d’Alcoi
Amb solistes, cor i l’Orquestra Filharmònica de Pleven, sota la direcció musical de Martin Mázik i la direcció escènica de Roberta Matteli
Preu: Des dels 15 fins els 40 euros
Més informació: Associació d’Amics de la Música d’Alcoi. Carrer Santa Llúcia 3, Alcoi. Telèfons: 96 554 38 26 / 618 872 882 / 636 480 807. Correu electrònic: info@aamalcoy.com


Preus i horaris

L'espectacle ha finalitzat

Informació d'interés

Una vegada començada la representació no es permetrà l'accés a la sala

- Les butaques de mobilitat reduïda -i acompanyant- es poden adquirir únicament en taquilla.

- Els descomptes (pel Club de l'Espectador o per altres conceptes) només s'aplicaran en la venda per taquilla.

- Els menors de tres anys no paguen entrada, però tampoc poden ocupar una localitat, hauran de romandre al braç dels pares/mares/tutors i retirar una invitació gratuïta a la taquilla del teatre.

- Una vez comenzada la representación no se permitirá el acceso a la sala

- Las butacas de movilidad reducida -y acompañando- se pueden adquirir únicamente en taquilla.

- Los descuentos (por el Club de l'Espectador u otros conceptos) sólo se aplicarán en la venta en taquilla.

- Los menores de tres años no pagan entrada, pero tampoco pueden ocupar una localidad, tendrán que permanecer en el brazo de los padres/madres/tutores y retirar una invitación gratuita en la taquilla del teatro.

Calendari d'espectacles