LOS CUERNOS DE DON FRIOLERA

LA GARNACHA TEATRO - TEATRAM

14/10/2022 20:00 hores

Valle-Inclán, a través de l’esperpent, presenta en l’escenari la realitat que viu l’espectador però de tal manera deformada que aquest no la reconeix. “Los Cuernos de Don Friolera” és un dels quatre esperpents que va escriure i comença amb el monòleg de Don Friolera i els dubtes entre les seues dues naturaleses: la professional, com a militar ha de matar, i la humana en la qual ha d’interpretar el paper que li exigeix la societat. El món està representat per Doña Tadea, autora de l’anònim, bruixa beata i per els tinents Rovirosa, Camperol i Cardona, portaveus del codi de l’honor militar i la seua personal indignitat i l’animalitat radical. Doña Loreta, esposa infidel, i Pachequín, barber cuarentó, més que culpables són víctimes de la seua pròpia falsetat.

LA GARNACHA TEATRO
La Garnacha Teatro és considerada com un dels grups amb més prestigi i més consolidat del teatre aficionat espanyol, com ho demostren, tant la continuïtat dels seus membres (cinc de nosaltres romanem junts des de la seua fundació), com el currículum adquirit. El grup ha sigut seleccionat per a participar en 134 certàmens, dels quals ha guanyat 72 i ha aconseguit el 2º premi en 24 ocasions. A més, en aquests certàmens ha obtingut 388 premis (direcció, actors, escenografia, públic…). En 2019 La Garnacha Teatro ha sigut reconeguda amb el PREMI MAX AFICIONAT O DE CARÀCTER SOCIAL DE LES ARTS ESCÈNIQUES per tota una trajectòria dins del món de teatre aficionat nacional.

Pots descarregar-te el tríptic de la Mostra de Teatre Amateur ací: TEATRAM

Durada: 110 minuts

 

Valle-Inclán, a través del esperpento, presenta en el escenario la realidad que vive el espectador pero de tal manera deformada que este no la reconoce. “Los Cuernos de Don Friolera” es uno de los cuatro esperpentos que escribió y empieza con el monólogo de Don Friolera y las dudas entre sus dos naturalezas: la profesional, como militar tiene que matar, y la humana en la cual tiene que interpretar el papel que le exige la sociedad. El mundo está representado por Doña Tadea, autora del anónimo, bruja beata y por los tenientes Rovirosa, Campesino y Cardona, portavoces del código del honor militar y su personal indignidad y la animalidad radical. Doña Loreta, esposa infiel, y Pachequín, barbero cuarentón, más que culpables son víctimas de su propia falsedad.

LA GARNACHA TEATRO
La Garnacha Teatro es considerada como uno de las agrupaciones con más prestigio y uno de los grupos más consolidado del teatro aficionado español, como lo demuestran, tanto la continuidad de sus miembros (cinco de nosotros permanecemos juntos desde su fundación), como el currículum adquirido. El grupo ha sido seleccionado para participar en 134 certámenes, de los cuales ha ganado 72 y ha conseguido el 2° premio en 24 ocasiones. Además, en estos certámenes ha obtenido 388 premios (dirección, actores, escenografía, público…). En 2019 La Garnacha Teatro ha sido reconocida con el premio MAX AFICIONADO O DE CARÁCTER SOCIAL DE LAS ARTES ESCÉNICAS por toda una trayectoria dentro del mundo de teatro aficionado nacional.

Puedes descargar el tríptico de la Mostra de Teatre Amateur aquí: TEATRAM

Duración: 110 minutos


Fitxa artística

AUTOR
Ramón María del Valle-Inclán
DIRECCIÓ
Vicente Cuadrado
INTÈRPRETS
Juan L. Herrero, Vicente Cuadrado, Valentín Álvarez, Eduardo Esperanza, María José Pascual, Rebeca Apellániz, María Crespo/Megan Duval

AUTOR
Ramón María del Valle-Inclán
DIRECCIÓN
Vicente Cuadrado
INTÉRPRETES
Juan L. Herrero, Vicente Cuadrado, Valentín Álvarez, Eduardo Esperanza, María José Pascual, Rebeca Apellániz, María Crespo/Megan Duval


Multimèdia


Preus i horaris

Preu: 5 €

Horari de taquilla:
- De dimecres a dissabte d'11:30 a 13:30 hores
- De dimecres a divendres de 18 a 20 hores

L'espectacle ha finalitzat

Informació d'interés

Una vegada començada la representació no es permetrà l'accés a la sala

- Les butaques de mobilitat reduïda -i acompanyant- es poden adquirir únicament en taquilla.

- Els descomptes (pel Club de l'Espectador o per altres conceptes) només s'aplicaran en la venda per taquilla.

- Els menors de tres anys no paguen entrada, però tampoc poden ocupar una localitat, hauran de romandre al braç dels pares/mares/tutors i retirar una invitació gratuïta a la taquilla del teatre.

- Una vez comenzada la representación no se permitirá el acceso a la sala

- Las butacas de movilidad reducida -y acompañando- se pueden adquirir únicamente en taquilla.

- Los descuentos (por el Club de l'Espectador u otros conceptos) sólo se aplicarán en la venta en taquilla.

- Los menores de tres años no pagan entrada, pero tampoco pueden ocupar una localidad, tendrán que permanecer en el brazo de los padres/madres/tutores y retirar una invitación gratuita en la taquilla del teatro.

Calendari d'espectacles