Societat Musical Nova d’Alcoi

CONCERT DE FESTES

27/03/2014 13:14 hores

La Societat Musical Nova d’Alcoi els presenta un concert ple de pasdobles, marxes mores i cristianes que servirà per anunciar les Festes de Moros i Cristians de 2014. Catorze peces -dos d’elles són estrena- formen part del pregó musical que estarà protagonitzant pels components d’aquesta banda, dirigits per Joan Doménech, e inclou un homenatge.

La Nova, aquest any, dedica la primera part del concert a Francisco Esteve Pastor. Un compositor que va morir fa 25 anys però el ritme de la seua música seguix molt present, i en aquest 6 d’abril diverses de les seues obres tindran un paper especial. El pasdoble Banda Música Nueva de Alcoy obrirà l’homenatge on també s’interpretarà Brisas de Mariola, A mi Muro i José Almería. Aquesta últim pasdoble està dedicat a José Almería, qui fou músic i director de la Nova, i també a la pròpia banda, ja que segons deia sempre que la formació i aquest director tocaven al Concurs de Composició de Música Festera de l’Associació de Sant Jordi era premiat un pasdoble seu. Les marxes mores Ben Amer i Juanjo completen el record musical a Esteve.

La segona part s’encetarà amb dos estrenes. Són les fanfàrries Alcoi, ma patria i Fortuna favorable que ha compost José María Valls Satorres i que ha dedicat a l’ambaixador cristià Ricard Sanz i a l’ambaixador moro Juan Javier Gisbert amb motiu del 175 aniversari de les ambaixades. Dos títols, així mateix, que estan inspirats en els textos que declamen els ambaixadors. Els músics també interpretaran la marxa cristiana L’Enguerí de Valls Satorres que va ser estrenada fa 20 anys, precisament per la Nova, i fou creada per a l’esquadra del mig de la Filà Vascos. I el ritme de la marxa cristiana també estarà present a Cristi de Templo, que es la peça que ha compost Miguel Ángel Mas per a l’esquadra del Mig 2014 de la Filà Creuats.

La Música Nova, en la segona meitat de l’audició, també interpretarà les partitures dels pasdobles Alcoy, el artista de Vicente Guerrero i Romualdo Soler, que és l’obra d’Enrique Alborch amb la que ha guanyat el 50 Concurs de Composició de Música Festera i que està dedicada al seu sogre. El programa es completa amb les marxes mores Al-Suay de José Luis Escrivà i Any d’Alferis d’Amando Blanquer.

Que comence el concert…

Societat Musical Nova d’Alcoi

Gènere: Música de banda
Producció: Societat Musical Nova d’Alcoi – Ajuntament d’Alcoi
Direcció: Joan Doménech Calaforra
Entrades: En la seu de la Música Nova i el dia del concert a la taquilla del Teatre


Preus i horaris

L'espectacle ha finalitzat

Informació d'interés

Els descomptes es faran únicament en taquilla (tant del Club de l'Espectador com en altres conceptes).- Les butaques de mobilitat reduïda -i acompanyant- es poden adquirir únicament en taquilla.- Els menors de tres anys no paguen entrada, però tampoc poden ocupar una localitat, hauran de romandre al braç dels pares/tutors i retirar una invitació gratuïta a la taquilla del teatre.AVÍS IMPORTANT: una vegada començada la funció no es permetrà l’accés a la sala. INFORMACIÓ ESPECIAL PER A CONCERTS: Si s’arriba una vegada començat el concert, s’esperarà fins que el personal del teatre els done accés a la sala. En el cas de tenir butaques assignades que generen molèsties a la resta d’espectadors s’ocuparan els espais que el personal de sala els indique.

Calendari d'espectacles