Unió Musical d’Alcoi

CONCERT DE FESTES

27/03/2014 12:42 hores

CONCERT D’EXALTACIÓ DE LA MÚSICA FESTERA

Notes al programa de la Societat Unió Musical d’Alcoi (relació de peces que s’interpretaran)

L’ALCOIÀ
Francisco Esteve ha estat el compositor murer més premiat en tota la història dels festivals de música festera de l’Associació Sant Jordi d’Alcoi. El pasdoble L’Alcoià va ser premi “Juan Cantó Francés” al XXIII Festival de Música Festera 1986.

10 DE SETEMBRE
Marxa mora de l’alcoià Francisco Amaya Martínez, que fou encàrrec de l’esquadra Martxosies amb motiu dels 25 anys de la creació de la comparsa Abencerrajes de Mutxamel. El tema principal està basat en un cant del segle XVI ‘La mañana de San Juan’ de Diego Pisador i que s’emmarca dintre del romanç d’ Abindarráez i Jarifa.

FAROLERO
Marxa dedicada a Miguel J. Reig Abad, capità 1996 de la filà Andalusos. Valls Satorres s’inspira en cantars andalusos, prenent com a introducció l’anomenada cadència andalusa “la-sol-fa-mi” i utilitzant motius de “ay morena”, “los cuatro muleros”, “el paño” i un tema molt recurrit per l’autor com ho és “Serra de Mariola”, amb el que dona un final brillant a la marxa.

FESTA ALCOIANA
Pasdoble del compositor i director d’orquestra José Albero Francés. Autor de nombroses marxes processonals, pasdobles, així com obres per a banda. En el món de la música festera és conegut per la seua aportació de “Llanero i President”.

LAGEBREB
El compositor i director Bene Ripoll, format en els seus inicis en la Unió Musical d’Alcoi, té al seu abast més de 60 obres entre ballets, marxes mores i pasdobles. El seu mentor des de sempre ha estat el seu pare Benedicto Ripoll Martínez. Lagebreg (Berbegal), és una marxa mora encarregada i dedicada pels familiars a José Enrique Berbegal Sarabia i Eva García Ferrer, Capità Moro i abanderà 2012 per la comparsa Mudèjars d’Ibi.

TE DEUM
El compositor i director d’orquestra Pedro J. Francés és l’autor de Te Deum. Una marxa cristiana guardonada amb el premi “Amando Blanquer Ponsoda” en el XXXIII Festival de Música Festera d’Alcoi (1997).

AMADO
Pasdoble del compositor Ramon Garcia, que forma part d’un conjunt de composicions fetes per encàrrec de la Filà Tomasines d’Alcoi 2005. Amado, és el pasdoble dedicat al Capità 2005, Amado Chinchilla, que pren com a introducció la mateixa cèdula inicial de l’himne de festes.

MORER
Saül Gómez Soler és el compositor de la marxa cistiana Morer. Dedicada a Jorge Albero i Montse Calabuig, capitans cristians de Banyeres 2013. Morer és una masia de Banyeres de Mariola on vivia Teresa, la del famós romanç de Seg, i on actualment viu la família homenatjada.

SARAF YEDID
Saraf Yedid, del composistor murer José Rafael Pascual – Vilaplana, és una marxa mora encarregada per commemorar el 150 Aniversari de la Comparsa Moros Nous de Biar. El nom és una transcripció de l’àrab, i vindria a significar: “l’honor del moro nou”.

ROMUALDO SOLER
Romualdo Soler, pasdoble dedicat per Enrique Alborch al que fou el seu sogre, en Romualdo Soler Miquel. Obra guanyadora del premi “Juan Cantó Francés” al 50é Concurs de Composició de Música Festera d’Alcoi 2014, estrenat al Teatre Calderón el passat 19 de gener de 2014 per la Unió Musical d’Alcoi.

AL PRIMER TRO
Rafael Mullor Grau ens convida a un viatge sonor ple d’ambients tímbrics amb Al primer Tro, marxa mora dedicada a José Luis Corcoles en homenatge a tots els anys que va estar al front de la filà Llana d’Alcoi.

TINO HERRERA
El mestre Amando Blanquer és sens dubte un dels pilars fonamentals en la creació musical del segle XX al nostre país. La seua música destaca per un ofici creatiu molt personal configurat per diversos llenguatges i estils. Entre altres reconeixements, el mestre Blanquer va rebre la distinció de la Generalitat valenciana al mèrit cultural, la medalla de les belles arts, i el premi nacional de música, així com l’internacional d’Unicef.

Gènere: Música de banda
Producció: Societat Unió Musical d’Alcoi – Ajuntament d’Alcoi
Direcció: Gaspar Nadal
Entrades: A la secretaria de la Societat Unió Musical i abans del concert a la taquilla del Teatre


Preus i horaris

L'espectacle ha finalitzat

Informació d'interés

Una vegada començada la representació no es permetrà l'accés a la sala

- Les butaques de mobilitat reduïda -i acompanyant- es poden adquirir únicament en taquilla.

- Els descomptes (pel Club de l'Espectador o per altres conceptes) només s'aplicaran en la venda per taquilla.

- Els menors de tres anys no paguen entrada, però tampoc poden ocupar una localitat, hauran de romandre al braç dels pares/mares/tutors i retirar una invitació gratuïta a la taquilla del teatre.

- Una vez comenzada la representación no se permitirá el acceso a la sala

- Las butacas de movilidad reducida -y acompañando- se pueden adquirir únicamente en taquilla.

- Los descuentos (por el Club de l'Espectador u otros conceptos) sólo se aplicarán en la venta en taquilla.

- Los menores de tres años no pagan entrada, pero tampoco pueden ocupar una localidad, tendrán que permanecer en el brazo de los padres/madres/tutores y retirar una invitación gratuita en la taquilla del teatro.

Calendari d'espectacles