XVIII BIENAL DE TEATRE DE ONCE

HOMERO TEATRE: LA CLASE MUERTA

27/04/2023 20:00 hores

La clase muerta plasma una classe escolar poblada per vells que s’aferren a la seva memòria en un intent agònic per reviure allò que alguna vegada van ser. Kantor s’imposa així mateix com a mestre d’una lletania absurda que els patètics escolars repeteixen o obliden en una espiral infinita, deconstruint un delirant text teatral els personatges del qual són assumits ocasionalment pels actors per desvetllar la intranscendència davant la presència palpable de la mort. En aquest seguici de fantasmes absolutament carnals, la irrupció de l’humor i de lleus notes emocionals en tanta foscor es construeix com una de les característiques del Teatre de la Mort.

SOBRE LA COMPANYIA

És una companyia formada per persones amb discapacitat visual i sense que aposta per la inclusió i la visibilitat d’aquest col·lectiu en el món de les arts escèniques, oferint continguts culturals molt variats i de qualitat. Després d’una llarga trajectòria, ‘La Clase Muerta‘ ha aconseguit reconeixements com el Premi al Millor espectacle a la I Mostra de Teatre Emergent Quejío Salvador Távora, el Premi al Millor Espectacle i Primer Premi del Públic al VIII Certamen Teatral María Moliner i al XXII Festival Nacional Marín Arjona. A més la companyia representarà Espanya al XVII Festival Mundial de Teatre de Mònaco el 2021 ia la IX Edició de Teatre Villa de Biescas.

«La clase muerta» plasma una clase escolar poblada por viejos que se aferran a su memoria en un intento agónico por revivir aquello que alguna vez fueron. Kantor se impone así mismo como maestro de una letanía absurda que los patéticos escolares repiten u olvidan en una espiral infinita, deconstruyendo un delirante texto teatral cuyos personajes son asumidos ocasionalmente por los actores para desvelar la intranscendencia frentea la presencia palpable de la muerte. En este cortejo de fantasmas absolutamente carnales, la irrupción del humor y de leves notas emocionales en tanta oscuridad se construye como una de las características del Teatro de la Muerte.

SOBRE LA COMPAÑíA

Es una compañía formada por personas con y sin discapacidad visual que apuesta por la inclusión y la visibilidad de este colectivo en el mundo de las artes escénicas, ofreciendo contenidos culturales muy variados y de calidad. Tras una larga trayectoria, ‘La Clase muerta’ ha cosechado reconocimientos como el Premio al Mejor espectáculo en la I Muestra de Teatro Emergente Quejío Salvador Távora, el Premio al Mejor Espectáculo y Primer Premio del Público en el VIII Certamen Teatral María Moliner y en el XXII Festival Nacional Marín Arjona. Además la compañía representará a España en el XVII Festival Mundial de Teatro de Mónaco en 2021 y en la IX Edición de Teatro Villa de Biescas.


Fitxa artística

Direcció: Araceli de Areba.
Intèrprets: Sara Barker, Juan Léon, Mireia Vaquero, Yves Pérez, Loli Jiménez, Silvia Domínguez, Delfín Delgado, Jesús Borrego i Lola Tejado.
Vestuari: Ana Mari Carbonell.

Dirección: Araceli de Areba.
Intérpretes: Sara Barker, Juan Léon, Mireia Vaquero, Yves Pérez, Loli Jiménez, Silvia Domínguez, Delfín Delgado, Jesús Borrego y Lola Tejado.
Vestuario: Ana Mari Carbonell.


Preus i horaris

Entrada gratuïta amb invitació

Durada: 50'

Horari de taquilla:
- De dimecres a dissabte d'11:30 a 13:30 hores
- De dimecres a divendres de 18 a 20 hores

L'espectacle ha finalitzat

Informació d'interés

Una vegada començada la representació no es permetrà l'accés a la sala

- Les butaques de mobilitat reduïda -i acompanyant- es poden adquirir únicament en taquilla.

- Els descomptes (pel Club de l'Espectador o per altres conceptes) només s'aplicaran en la venda per taquilla.

- Els menors de tres anys no paguen entrada, però tampoc poden ocupar una localitat, hauran de romandre al braç dels pares/mares/tutors i retirar una invitació gratuïta a la taquilla del teatre.

- Una vez comenzada la representación no se permitirá el acceso a la sala

- Las butacas de movilidad reducida -y acompañando- se pueden adquirir únicamente en taquilla.

- Los descuentos (por el Club de l'Espectador u otros conceptos) sólo se aplicarán en la venta en taquilla.

- Los menores de tres años no pagan entrada, pero tampoco pueden ocupar una localidad, tendrán que permanecer en el brazo de los padres/madres/tutores y retirar una invitación gratuita en la taquilla del teatro.

Calendari d'espectacles