TEATRE CALDERÓN

imagen_teatre

El dia 2 de desembre de 1902 es va inaugurar el teatre del Cercle Catòlic d’Obrers, amb la posada en escena de la sarsuela ‘La tempestad’. Mesos més tard el teatre del Cercle Catòlic d’Obrers va passar a anomenar-se Teatre Calderón. Ara, amb més d’un segle a les seues esquenes ha sigut un dels focus de l’art, la cultura i l’oci de la ciutat d’Alcoi. En pocs anys es va convertir en el principal teatre de la ciutat per les seues majors condicions tant en espai escènic com en nombre d’espectadors.

El Teatre Calderón ha patit al llarg de la seua història dues remodelacions d’importància. Una ocorreguda l’any 1944 com a conseqüència directa de l’auge que va cobrar el cinema, i consistint en l’elevació del sostre, la supressió dels cavallets, substitució de tota la instal·lació elèctrica, incorporació d’un sistema de calefacció per aire calent, ampliació del pati de butaques i substitució dels seients, millores en el vestíbul i en el saló de fumar, i una nova decoració integra.

L’altra gran remodelació fou la realitzada, ja en el segle XXI, per l’Ajuntament d’Alcoi, qui ara és el propietari i promotor del teatre i la seua programació. Aquesta nova infraestructura, tal i com la coneixem en aquests moments, va ser inaugurada al març de 2007. Així, actualment ja presenta totes les comoditats i serveis d’un teatre de gran format, amb 768 butaques d’aforament, un gran escenari i un fossat per a vuitanta músics, a més de tota la tecnologia més actual. Tot un referent cultural per a Alcoi, les comarques i tot el País Valencià.

Actualment la seua gestió corre a càrrec -mitjançant una concessió pública de l’Ajuntament- de l’empresa Colaboradores de las Administraciones Públicas SL. Jesús Molina és el gerent de Caps i Rafa Jordán i Pla és el gerent delegat del Calderón. Pepa Miralles és la coordinadora d’un gran equip de professionals que treballen per fer encara més duradora i reeixida la història d’aquest Teatre Calderón d’Alcoi. Elles i ells són: Adrià Sempere (cap tècnic), Pep Burgos (tècnic escènic), Rosa Sanjuán (administració i cap de sala), Rafel Bernabeu (cap de manteniments), Míriam Espinós (taquilla), Jero Cobos, Ana Nuria Fuentes i Sergio Sánchez (personal de sala), Servando López (cap de neteja), Begoña Doménech i Noemí Barberà (personal de neteja).

————————-

COMPROMÍS AMB LA TRANSPARÈNCIA

Amb l’objecte de garantir la transparència i el dret a la informació pública en la nostra gestió, segons la Llei 2/2015, de 2 d’abril de la Generalitat, de Transparència, Bon Govern i Participació Ciutadana de la Comunitat Valenciana, el Teatre Calderón d’Alcoi inicia una nova etapa en què estableix com a prioritat la implantació d’un codi de bon govern i accés a la informació en sintonia amb el dictat des de l’Ajuntament d’Alcoi.

És per això que l’empresa Colaboradores de las Administraciones Públicas S.L.U. amb CIF B97016356 inscrita en el Registre Mercantil de València, que gestiona el teatre municipal segons l’acord de la Junta de Govern Local en sessió ordinària celebrada el dia 9 de febrer de 2018, fa pública la xifra del contracte anual que manté en vigor des del passat 6 d’abril de 2018, en concepte de:

Contracte de caràcter administratiu “Servei d’Assistència i Manteniment Integral del Teatre Calderón d’Alcoi C.955-A” amb una dotació anual de 370.000€ IVA inclòs, amb una durada de dos anys des de la data de formalització i possibilitat de dos anys més de pròrroga.

————————

CARTA DE SERVEIS DEL TEATRE CALDERÓN D’ALCOI

El Teatre Calderón d’Alcoi és Empresa Amiga d’Escola Valenciana i compta amb el segell de Compromís de Qualitat Turística

Compromiso de calidad turística